суботу, 25 листопада 2017 р.

День української писемності та мови


       9-го листопада ми з Вами відзначали велике свято — День української писемності та мови. Свято було встановлене указом президента України Леоніда Кучми в 1997 році. А святкуємо ми його на честь українського літописця Нестора — послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова.
   Традиційно, наша школа провела низку заходів, приурочених до святкування Дня української писемності та мови.
    Так, вчитель української мови Сучко І.М. та вчитель англійської мови Романюк І.М. провели тематичний захід "Мова - духовна скарбниця народу" разом з учнями 6-8-х класів. Учні ознайомилися з історією виникнення української писемності та мови, довели, що рідна мова - це духовна святиня. 
     Всі учні школи взяли участь у Міжнародному конкурсі знавців української мови ім.  П. Яцика.  Переможці шкільного етапу представлятимуть нашу школу і в районному конкурсі. Вчителі-класоводи та класні керівники провели години спілкування у своїх класах.
   Проведені заходи сприяли розвитку у дітей почуття національної гідності, а також вихованню любові до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.
   Тож давайте оберігати, плекати та звеличувати українську мову. Адже як сказав великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко, «мова – душа кожної національності, її святості, її найцінніший скарб».

















Немає коментарів:

Дописати коментар