понеділок, 13 березня 2017 р.

Районний семінар вчителів основ християнської етики
Як нести добро у світ?
Обминати горя слід?
Як прощати всім образи?
Не сваритися одразу?
Як зміцнити віру в Бога?
Як знайти в житті дорогу?
Ті питання не зникають,
Бо не раз їх піднімають
І дорослі й школярі,
Й сиві, й зовсім ще малі.
Є про що поговорити,
Є кому нас розсудити:
Все – з обох сторін медалі –
На уроках етики й моралі.
             Духовне виховання – це постійний процес, який ніколи не доходить до завершення.
            Ось уже впродовж 20 років у загальноосвітніх навчальних закладах вивчається курс «Основи християнської етики». Важко назвати шкільний предмет, який мав би стільки виховних цінностей, як християнська етика. Викладання даного курсу – ціле мистецтво. Мистецтво важке. Але вчителі основ християнської етики нашого району справляються з цим нелегким завданням якнайкраще. Саме тому 1 березня 2017 року на базі Пожарківської ЗОШ І-ІІ ступеня відбувся семінар-практикум вчителів основ християнської етики з теми «Методика викладання предметів духовно-морального спрямування». Про систему роботи районного методичного кабінету щодо удосконалення викладання предметів духовного значення розповіла зокрема методист відділу освіти та молоді Ткачук Т.В.. Учасники семінару, вчителі основ християнської етики Рожищенського району, відвідали ЗОШ І-ІІ ступеня с.Пожарки, ознайомилися з історією школи, переглянувши відеопрезентацію «Візитка закладу». З доповіддю «Основні аспекти морально-етичного виховання в школі» виступила Філіпчук Т.В., директор школи. Тетяна Василівна звернула особливу увагу на виховному моменті викладання предмета.
           Вчитель основ християнської етики Павлюк Т.С. продемонструвала відкритий  урок на тему «Божі заповіді. П’ята заповідь», від перегляду якого усі присутні отримали масу позитивних емоцій та приємних вражень. Діти ерудовано висловлювали свою думку, а вчитель, будучи в ролі диригента, вміло керував ними. На уроці були використані різні форми та методи роботи, прослідковувалися міжпредметні зв’язки. Урок проведено на високому методичному рівні.
           Кульмінаційним моментом роботи семінару був перегляд виховного заходу «Шануй батька і матір».  Діти на чолі з педагогом-організатором Калюх О.Й. та музичним керівником школи Філіпчук Н.М. показали на високому рівні свої навики у декламуванні віршів, акторську гру та вокальні вміння. Протягом усього семінару панували любов до дітей, творчий пошук, діяння Духа святого та ласка Божа.








            

Немає коментарів:

Дописати коментар