середа, 12 квітня 2017 р.

Всеукраїнська акція "За чисте довкілля"

10 квітня 2017 року учні нашої школи разом з педагогічним колективом долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля».  Адже екологічне виховання молодого покоління сьогодні є надзвичайно актуальним. Якщо від часів епохи Відродження людину вважали підкорювачем і центром світу, то нині науковці визначають істинне призначення людини – бути органічною частиною природи, жити та діяти за її законами, а перетворення навколишнього світу має здійснюватись не стихійно, а з урахуванням об’єктивних законів природи, прогнозу побічних впливів. Це може забезпечити лише людина, яка усвідомила універсальну цінність природи, необхідність раціонального використання її ресурсів та готова брати активну участь у розв’язанні екологічних проблем. Тому завданням нашої школи є виховання в кожного учня свідомого ставлення до природи, почуття відповідальності за довкілля як загальнолюдську цінність.
Були впорядковані, приведені до належного естетичного та санітарного стану навчальні території , спортивні майданчики. Висаджено багаторічні кущі та квіти. В процесі озеленення території школи брали участь учні 3-9 класів та педагогічний колектив. Було прибрано могилу Невідомому солдату та братську могилу. 
Класними керівниками 1-9 класів було  проведено виховні години на тему «Природо, ти – наш другий дім», у ході яких школярі обговорювали екологічні проблем нашого села, висловлювали свої думки щодо забруднення та покращення екологічного стану села. 
 Було проведено конкурс на кращу шкільну клумбу серед класів.
Плідно і результативно пройшов День довкілля в нашій школі. Звичайно ж, приємно те, як відповідально поставилися до проведення даної акції учні школи. Це означає, що розмови, бесіди, виховні години вчителів не проходять безслідно. І наші учні уже повноцінні і свідомі члени суспільства.
Фотозвіт:






Немає коментарів:

Дописати коментар